Menu

Korpádi Péter food stylist                                                       "Egy új ételnek a felfedezése többel járul az emberi nem sorsának javulásához, mint ha a tudomány egy új csillagot fedez fel."

Anthelme Brillat-Savarin(1755-1826)

Randevú az ízekkel, a színekkel és a formákkal a gasztronómia világában

Olyan izgalmas felfedező utazásra hívom az érdeklődőket a gasztronómia világába, amely minden érzéket megcsiklandoz. Én is megtettem a magam felfedező útját. Miután már szűknek éreztem a tudás és a gyakorlat megszerzésének lehetőségeit itthon Magyarországon, a világ számtalan híres nagy luxus konyháján és stúdiójában megfordultam, mesterszakácsként és food stylistként dolgoztam. Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában, a Távol-Keleten, Afrika és Európa számos országában élvezettel tanulmányoztam a konyhaművészetet. A hagyományos európai és magyar sütési és főzési stílusokat ugyanúgy kedvelem, mint az egzotikus vagy a klasszikus nagyhírű konyhákét.
Egyedülálló élményt nyújtott, amikor állam- és kormányfőknek, neves művészeknek bankettet vagy díszvacsorát, ebédet rendezhettem. Rendszeresen főztem különböző Nagykövetségeken és Rezidenciákon. Francia Gasztronómiai Akadémiai tagságom idején több királyi udvar meghívásának tettem eleget Európában és Ázsiában egyaránt. A teljességhez a szakmai elismerés is hozzátartozott, ezért gasztronómiai versenyeken is megmérettettem magam, ahol sikerrel szerepeltem. Brillat-Savarin örökbecsű gondolatát nem feledve, a megismert konyhák és stílusok világát, sok esetben a saját ízlésemre igyekszem átformálni, a régi jó zamatokat úgy átmenteni, hogy azok a korszerű táplálkozási elvárásainknak is eleget tegyenek. Alkalmazkodom a kor elvárásaihoz a hétköznapokban éppúgy, mint az egyedi alkalmakra készített ételkreációknál. Arra is nagy hangsúlyt fektetek, hogy a világörökség legjobb gasztronómiai remekeit megőrizzem, tovább népszerűsítsem, és mindezeket az újdonságokkal együtt szeretettel átadjam.

Milyen módon?

Különböző hazai és külföldi reklámfilmek készítésében veszek részt food stylistként és szaktanácsadóként. Ételcsomagolásokat tervezek és készítek számos neves cégnek. A Konyhaművészet c. magazinnak voltam a névadó, alapító szakmai szerkesztője több éven keresztül. A méltán népszerű Magyar Konyha magazinnak is évekig voltam a szerkesztő főmunkatársa. Sőt, az amerikai Food Artnak is készítettem ételfotókkal illusztrált cikkeket. Felkérésre különböző szakácskönyveket írok, amelyeknek sava-borsaként a fotókra álmodott ételkompozíciókat készítem. Akik élvezettel nézegetik, kedvükre forgatják ezeket a kiadványokat rögtön érzik, hogyan harmonizálnak a színek, a formák és a stílusok az ízek világával.

Találkozzunk olyan ígéretes gasztronómiai kalandtúrán, ahol az érdeklődőktől kezdve a profi megrendelőkig mindenki kedvére szemezgethet a kínálatból, illetve alkothatunk együtt újdonságokat.

Korpádi Péter

Foodstylist, mesterszakács és gasztronómiai szakíró.
A francia Chaîne des Rôtisseurs,
az American Culinary Federation, INC.
és a Nemzetközi Gasztronómiai Akadémia tagja.